• White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White YouTube Icon

© 1993-2018 by TERMOVENT Komerc d.o.o. All Rights Reserved. Designed by BROX.

Termovent je specijalizovan za proizvodnju sistema modularnih panela koji se primenjuju u oblasti tehnike čistih soba.

Modularni komponentni sistemi se jednostavno integrišu sa svim ostalim sistemima. Kombinacijom raznovrsnih materijala, nudimo širok dijapazon primene: u farmaciji, mikro-elektronici, hemijskoj I prehrambenoj industriji, zdravstvenim ustanovama, laboratorijama…


Celokupan sistem je u skladu sa smernicama GMP, FDA, kao i sa ISO 14644 standardom. Usklađenost sa važećim propisima u oblasti tehnike čistih soba omogućava njegovu primenu u prostorijama klase od ISO 9 do ISO 1 (GMP klase A, B, C i D).

Modularni dizajn Termovent zidnih panela za čiste sobe omogućava njihovu jednostavnu integraciju sa sistemima kao što su: vrata, prozori, kao i elektro, mašinske i vodovodne instalacije, itd.

Pored zidnih panela, u ponudi imamo i Cleanroom obloge kao idealno rešenje kojem se pribegava kada je potrebno postojeću zidnu konstrukciju prilagoditi zahtevima čistih prostora. Ovim rešenjem, koje je finansijski veoma isplativo, postiže se optimalna iskorišćenost raspoložive površine čistog prostora. 
Završni materijali Cleanroom obloga isti su kao i na zidnim panelima, te se savršeno se uklapaju sa ostalim Termovent Cleanroom sistemima. 

Individualna rešenja, prilagođena posebnim zahtevima klijenata, obezbeđuju veoma visok nivo nepropustljivosti i najčešća primena im je u strogo kontrolisanim okruženjima. 

ZID

Profil

Okvir

Prefabrikovani otvor

El. kanalski razvod

Izolacija

Kamena vuna

Aluminijumsko saće

Stiropor

Gips / Važi samo za obloge

Završni materijali

Pocinkovani lim

Inox

Aluminijum

Staklo

HPL

Maksimalne dimenzije

62.8 x 1200 x 3500 mm

Termovent Cleanroom sistem zastakljivanja je modularni sistem koji se zasniva na kaljenom staklu najvišeg kvaliteta, dizajniranog tako da bude u ravni sa površinom sa obe strane panela.

Sistem je kompatibilan sa svim ostalim Cleanroom sistemima. Staklo može biti čisto ili oslikano različitim motivima.

ZASTAKLJIVANJE

Profil

Okvir

Završni materijali

Staklo

Maksimalne dimenzije

62 x 1200 x 3000 mm

Termovent plafoni su montažni sistemi fabrički proizvedeni sa svim potrebnim otvorima za integraciju tehnologije, koji se jednostavno rastavljaju po potrebi. Postoji nekoliko opcija različitih tipova plafona za koje se naručilac može odlučiti u skladu sa potrebnom primenom, zahtevima opterećenja, okruženjem čiste sobe, itd.

Glavne komponente ovih sistema su sendvič paneli sa zaobljenim ivicama, čime je olakšano njihovo čišćenje i održavanje. Nakon instalacije, sprečava se prodiranje čestica u čistu sobu.

PLAFON

Profil

Okvir

Prefabrikovani otvor

Izolacija

Kamena vuna

Aluminijumsko saće

Stiropor

Gips / Važi samo za obloge

Završni materijali

Pocinkovani lim

Inox

Aluminijum

Maksimalne dimenzije

62.8 x 1200 x 3500 mm

Termovent Cleanroom vrata sprečavaju curenje vazduha, što se postiže skrivenim permanentnim magnetima. Svi delovi vrata su dizajnirani tako da su u istoj ravni i savršeno integrisani sa svim elementima čiste sobe. Naša vrata su usklađena sa ISO i GMP propisima.

VRATA

Profil

Aluminijum

Izolacija

Kamena vuna

Aluminijumsko saće

Stiropor

Završni materijali

Pocinkovani lim

Inox

Aluminijum

Staklo

HPL

Maksimalne dimenzije

62.8 x 1200 x 3500 mm

Dodatna oprema za vrata:

Prozor | Donji zaptivači | Gornja i donja zaštitna ploča | Kvaka | Šipka za hitne slučajeve | Brava sa ključem | Zatvarač vrata | Motorni zatvarač vrata  | Interlock sistem

Klijentima pružamo najbolje moguće opcije u pogledu podova. Trudimo se da dođemo do idealnih tehničkih rešenja u funkciji opterećenosti saobraćaja, procesa i GMP zahteva u prostoru čiste sobe.

POD

Završni materijali

Karakteristike:

| Antistatički 

| Antibakterijski 

| Neklizajući 

| Provodljivi 

| Termostabilni

Klijentima pružamo najbolje moguće opcije u pogledu podova. Trudimo se da dođemo do idealnih tehničkih rešenja u funkciji opterećenosti saobraćaja, procesa i GMP zahteva u prostoru čiste sobe.Primenjujemo najnovija tehnološka znanja i iskustva u dizajniranju i proizvodnji različitih elemenata dodatne opreme koji omogućavaju ostvarivanje punog potencijala čiste sobe. Sva rešenja se izrađuju po porudžbini, tako da odgovaraju svim zahtevima korisnika.

 

DODATNA

OPREMA

VAZDUŠNI TUŠ

Dizajn Termovent vazdušnog tuša omogućava visok nivo kontrole prolaza između dve zone. Potpuno je automatizovan i jednostavan za upotrebu. Dizajn je prilagodljiv zahtevima kapaciteta ljudstva i nivou čiste sobe.

 

PASS BOX

Dizajniramo i proizvodimo različite vrste Pass box-eva prilagođenih svim zahtevima prolaza materijala. Pass box-evi su modularni i mogu se jednostavno premeštati i reintegrisati na različitim pozicijama tokom životnog veka jedne fabrike. Termovent pass box-evi održavaju uslove kontaminacije na najnižem nivou. 

 

ZAŠTITA

Nudimo zaštitu za zidove i vrata kojom se osigurava izdržljivost i estetski izgled prostora čiste sobe.

 

REŠETKE

Ventilacione rešetke predstavljaju standardnu opremu u čistim sobama. Proizvodi različite tipove ventilacionih rešetki sa raznim dezenima kako bi se zadovoljila očekivanja i najzahtevnijih naručilaca. 

 

LAF

Projektujemo i izrađujemo rešenja za LAF jedinice prema zahtevima naručilaca. 

 

FFU

Termovent FFU jedinice za čiste sobe koriste se u različitim zdravstvenim, farmaceutskim, mikroelektroničkim i laboratorijskim okruženjima. Ove pouzdane jedinice su napravljene tako da obezbeđuju ujednačen protok mikro-filtriranog vazduha, zadovoljavaju standarde čistoće vazduha i obezbede dotok velike količine HEPA filtriranog vazduha uz minimum buke i maksimum energetske efikasnosti.